Hoppa till innehållet

Varukorg

Din varukorg är tom

Artikel: Vera Nording – Fotograf & grundare av Ceylon Paws.

Vera Nording – Photographer & founder of Ceylon Paws.

Vera Nording – Fotograf & grundare av Ceylon Paws.

Denna veckan, pratade vi med Vera Nording Fotograf, surfaholic och grundare av Ceylon Paws. En kvinna som bytte ut de Nordiska klimatet för tropiska stränder och varmare väder på Sri Lanka.Vi har alltid varit inspirerade av hennes fria sätt att leva, och ja vi kände att det var dags att dela hennes fantastiska story med er.

Vera bär Minna Wool Fleece Jacket i Blått.

Hej Vera, vi vet att du är en passionerad surfare, hundälskare och fotograf. Har vi rätt? Finns det något mer att lägga till på listan?

Heej! Ja det stämmer, hmm vad mer? Jag älskar att sjunga! Jag driver en litet välgörenhetsprojekt där vi steriliserar, kastrerar och vaccinerar gatuhundar. Det kallas Ceylon Paws – kolla in det!

Hur slutade du upp i fiskebyn i Weligama, på den sydvästra kusten i Sri Lanka? Har det tropiska landet påverkat din syn på livet?

Jag hade precis sagt upp mig från mitt jobb i Stockholm och bestämde mig för att ta en paus och surfa i några månader innan jag skaffade ett annat jobb. Jag hade vänner som bodde på Sri Lanka och hade varit där några gånger innan, så det kändes som ett bra beslut. Sen blev jag kär, hittade en hund, skaffade ett hus och hittade ännu fler hundar och nu har vi snart bott här i 4 år.

Att bo här har verkligen ändrat mitt perspektiv på livet. Vi lever ett enkelt och lugnt liv och det har lärt mig att vara tacksam över de saker som man tar för givet i västvärlden. Det tar dig tillbaka till det enkla sättet att leva och tänka, det har hjälpt mig att sluta oroa mig över saker som egentligen inte spelar någon roll.

Hur påverkar naturen dig och har relationen till den ändrats genom åren?

Naturen har en sån läkande kraft, även om det låter som en kliche så stämmer det! Vår natur har en förmåga att göra att du blir mer här i nuet. Att bo i Sri Lanka var jag tvungen att lära mig att leva i naturen på ett sätt som jag inte var van vid. Här är man inte lika skyddad och klimatet kan vara rätt tufft ibland.

Har du någon daglig rutin som du vill dela med dig av?

Ja är verkligen sämst på rutiner och jag gör det inte enkelt för mig själv att välja en livsstil med noll struktur. Men det jag alltid startar min dag med är att gosa med mina hundar. Vi har 6 föredetta gatuhundar och när vi vaknar upp låter vi dom komma upp i sängen för morgonmys, det kan bli rätt trångt haha.  

Har du något motto och hur lever du ut efter det?

Jag har "love is all" tatuerad på min arm och jag skulle säga att det är mitt livsmotto. Och att behandla människor väl och med respekt, se det fina i människor och agera utefter det.

 

Vilket är ditt bästa smultronställe i Sri Lanka och i Sverige?

I Sverige är det 100% Gotland. Det är en av mina favoritplatser i hela världen, och jag rekommenderar alla som har möjlighet att resa dit och upptäcka ön.På Sri Lanka är det Arugam Bay. De flesta kommer till södra kusten när de reser till Sri Lanka, och det är där vi också bor. Men jag älskar Arugam Bay och området runt omkring. Högsäsongen är under sommaren i Europa, och vill du ha otroliga vågor och se elefanter på väg till surfingen, borde du absolut åka dit!

Vad tycker du om din Minna fleece?

Jag ÄLSKAR den! Jag har bott i den under mina 2 månader som jag besökte Sverige, och jag blev allt lite ledsen när jag var tvungen att lämna den, den är tyvärr för varm för Sri Lanka… Men jag ser redan fram emot att komma tillbaka till Sverige så jag kan börja använda min underbara fleecejacka igen.

Tack så mycket Vera, för att du delat din historia med oss! Om du vill läsa fler inspirerande historier om coola kvinnor som Vera, glöm inte att kika in vår Wild Women blogg!

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Läs mer

Sara Rönne – About living a life where you can truly thrive.

Sara Rönne – Om att leva ett liv du är lycklig med

Vi pratade med Sara Rönne - outdoor-entusiast, äventyrare, marknadsförare, kreatör och förebild.(listan kan fortsätta). Denna power kvinna är underbart snäll, inspirerande och vägleder alla som kor...

Läs mer
Anne Barck – Dog mama of three happy Aussies!

Anne Barck – Dog mama of three happy Aussies!

Förra veckan, hade vi en mysig pratstund med Anne Barck, den finska fotografen och hundmamman, som spenderar sina dagar med att vandra och träna hennes tre underbara Aussies. Vi blev nyfikna (som a...

Läs mer