Sara Rönne – Om att leva ett liv du är lycklig med

Vi pratade med Sara Rönne - outdoor-entusiast, äventyrare, marknadsförare, kreatör och förebild.(listan kan fortsätta). Denna power kvinna är underbart snäll, inspirerande och vägleder alla som korsar hennes väg som vill designa ett liv dom är lyckliga med  

För dom som aldrig träffat dig, vem är du? 
Jag är Sara Rönne, och jag har alltid velat leva ett liv som jag inte behöver ta semester ifrån. De senaste 5 åren är det min verklighet. Jag bor i en by i bergen som heter Åre, jobbar som marketing manager och driver Sveriges största outdoor-och äventyrsblogg sararonne.se. Jag kan jobba vart som helst i världen, vilket är viktigt för mig.

Sara bär Minna Minimalist Jacket i blått. 

Vad är din relation till naturen, och har den ändrats genom åren?
Jag tänkte aldrig på naturen när jag bodde i stan, men hur som helst, sen jag flyttade till Åre har jag aldrig arbetat så här mycket. Naturen har någon magisk kraft som absorberar bort den överarbetade känslan och jag spenderar mer tid i naturen än jag någonsin gjort. Min tid ute i naturen hjälper mig att återhämta mig, det spelar inte så stor roll vad jag gör. Jag kan ut och springa, vandra, åka skidor, cykla eller bara sitta vid elden. Naturen gör under för min mentala hälsa, min kropp och själ vilket jag tycker är rätt häftigt.

Vad är livskvalitet för dig? Varför tror du det har blivit så viktigt för dig? 
Jag vill inte tillbringa mitt liv på ett kontor mellan 9-5. Jag vill göra ett bra jobb, men min kreativitet och problemlösning fungerar bäst i ett rum utan väggar. Jag föredrar att spendera min kontorstid utomhus, för det är där jag presterar som bäst. Studier visar att när vi är i rörelse, till exempel ute och går, så tänker vi bättre. Så jag har valt att jobba med företag som tillåter mig att jobba under de förhållanden som jag presterar bäst i.

Vad är ditt trick för att komma ut i naturen mer i vardagen, hur får du rutinen eller den vanan?  
Jag ser det som ‘power hours’ och jag behöver minst 1 om dagen. Du kan tänka så med träning och med tid ute i naturen. Det är fakta att naturen har en bra påverkan på oss, så om du vill bli bättre och må bättre - prioritera denna tiden! Lägg in det i din kalender. Det är din tid. Var inte rädd för dåligt väder. Du kan bara se regnbågar efter regnet och att springa i regn får dig att känna dig levande.

Du bor i Åre, bor du där året om?  
Jag älskar att resa och upptäcka nya platser. Detta året har jag redan spenderat 5 veckor i Lappland, och i Maj ser jag fram emot att åka till Gotland för att cykla och springa vid havet. Åre är en lekplats året om, och sommarsäsongen är helt underbar med en mängd olika saker man kan göra.

Tror du att du kommer stanna i Åre eller någon annan plats för resten av livet? Eller ser du dig själv flytta runt som en del av dig och din livsstil? 
Jag gör aldrig 2,5 eller 10 års planer för mig. Allt jag vet är att jag vill leva ett liv med frihet och utmaningar. Jag växer utav det.

Vi tycker att du är så duktig på att förutspå människors beteenden och trender, vad tror du är nästa stora grej?
Just nu, ser jag kunskap som en stor trend. Oavsett om det är avancerad kunskap eller hur man gör upp eld. Det är mindre status att ha saker - och mer status att kunna saker.  

Har du några drömmar eller mål du vill dela med dig av? 
I år vill jag lära mig flugfiske, och att lära mig kitesurfa. Jag vill köra norrut, och använda mitt taktält för bil spendera dagar fyllda med löpning, vandring, cykling, nakenbad och sitta runt elden och bara njuta av livet.

Tack så mycket för pratstunden Sara! Vi tipsar om hennes fantastiska blogg och Instagram konto. Det är en ren njutning att följa med på hennes äventyr, och att se det fina i det lilla. Om du vill klä dig som Sara, kolla in Minna Ullfleece och Amelia Vandringsbyxor.

Gillar du läsningen? Kolla in Lisa Andersson. och hur hon jobbar remote och lever vanlife!

Skriv en kommentar