Hoppa till innehållet

Varukorg

Din varukorg är tom

Artikel: Anne Barck – Dog mama of three happy Aussies!

Anne Barck – Dog mama of three happy Aussies!

Anne Barck – Dog mama of three happy Aussies!

Förra veckan, hade vi en mysig pratstund med Anne Barck, den finska fotografen och hundmamman, som spenderar sina dagar med att vandra och träna hennes tre underbara Aussies. Vi blev nyfikna (som alltid) hur det är att leva med 12 små tassar springandes där hemma 24/7, och så klart henne tankar om fördelar med att vara ute i naturen.

Anne bär Amelia Vandringsbyxor i Blått. 

Berätta om din lilla hundfamilj: namn, ras och personligheter!
I min lilla familj är det tre glada Aussies - Jedi, Leia & Katla. Jedi är som en storebror till Leia och Katla. Han är en sån nallebjörn och älskar att gosa. Leia och Katla är bästisar. Dom är mer som fast and furious och älskar att springa och brottas.

Växte du upp med hundar?
Jag har drömt om att ha min egna hund så länge jag kan minnas. Jag hade ingen hund fram tills jag var 12 år gammal. Det var som en dröm slog in, och det var helt underbart att växa upp tillsammans. Men om vi snabbspolar fram till idag, jag bor själv, och har plötsligt tre egna hundar. Jag blev kär, det var det som hände.

Hur har livet med hundar påverkat synen på ditt liv?
Med hundar, har jag börjat uppskatta det små sakerna i livet, och att stanna upp i nuet. Och utan mina hundar hade jag aldrig varit ute i naturen så mycket som jag är nu. Att ge mig ut och träna mina hundar eller ut och vandra, är det bästa jag vet. Tack vare hundarna har jag upplevt de mest magiska äventyren, med dom vid min sida vart jag än går.

Påverkar det din relation med naturen, om ja, på vilket sätt?
När vi är ute och promenerar i naturen, stannar jag oftare upp och ser små saker och detaljer jag inte lagt märke till innan. Hur naturen ändras under de olika årstiderna. Det är otroligt hur mycket olika variationer av skogar det finns här i Finland. Hur som helst, när vi är ute i skogen och promenerar är det nog lugnet jag uppskattar allra mest, och hur jag ser att det lugnar ner mina hundar också. Katla älskar att leta spår efter djur, så jag har lärt mig att observera det vilda djurlivet på ett annat sätt. Nuförtiden känns det som du måste ha ögon i nacken också, haha.

Vad är din favorit aktivitet eller plats i naturen när du är ute med hundarna?
Jag älskar den fridfulla skogen, där du inte möter någon annan människa, utan bara kan ta in och fokusera på all natur omkring dig. Jag älskar att promenera i Lappland där växtligheten är liten och man kan se väldigt långt bort. Men närområdet och naturen vi besöker dagligen är ändå favoriten. Det känns som hemma.

Vår favorit utomhusaktivitet är canicross och sök-och-rädda. Och såklart, låt oss inte glömma våra fotoäventyr. Mina hundar älskar att posera framför kameran, och att fotografera ute i naturen är så roligt. Mina hundar vet vart dom ska klättra och stå för att jag ska hinna få till en bra bild. Naturen är den absolut bästa fotostudion!

Har du något drömäventyr som du vill göra ihop med dina hundar?
Vårt drömäventyr är att åka norrut under en längre period och uppleva naturen. Sova i tält och vandra i fjällen. Jag har även drömmar om att äventyra bland de norska bergen. Och så klart, packa med kameran och ta helt magiska bilder från Norges natur. Dom bästa äventyren är där jag får fotografera och umgås med mina hundar.

Tack så mycket Anna, för att ha delat en del av dom små tassarna med oss. Om du vill läsa mer inspirerande hund-stories, kanske denna är för dig!

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Läs mer

Vera Nording – Photographer & founder of Ceylon Paws.

Vera Nording – Fotograf & grundare av Ceylon Paws.

Denna veckan, pratade vi med Vera Nording – Fotograf, surfaholic och grundare av Ceylon Paws. En kvinna som bytte ut de Nordiska klimatet för tropiska stränder och varmare väder på Sri Lanka.V...

Läs mer
Anna Lengstrand – The Magic life of British Columbia.

Anna Lengstrand – The Magic life of British Columbia.

We spoke to Anna Lengstrand – the wild, inspiring woman who was raised in the North of Sweden, but later settled down in BC, Canada. It wasn’t the original plan, but somehow the incredible nature o...

Läs mer