Hoppa till innehållet

Varukorg

Din varukorg är tom

Artikel: Fantastiska outdoor go-to hacks – med Hanna Fridh

Outdoor go-to hacks – with Hanna Fridh

Fantastiska outdoor go-to hacks – med Hanna Fridh

Efter att ha upptäckt Hanna Fridh på Instagram och tagit del av hennes fartfyllda härliga liv, kände vi direkt att detta måste vi dela detta med er. OBS!! Garanterad boost av endorfiner och en otrolig inspiration utlovas. Och vi älskar det!

Hej Hanna, du studerar till naprapat, är en naturälskare och personlig tränare. Glömde vi någon viktig information nu?  

Helt riktigt! 28 år gammal (ung) bosatt i Stockholm. Jobbar som styrke-och konditions tränare, är PT, älskar skidåkning, svettiga träningspass och kaffe. Jag dricker otroligt mycket kaffe. Haha.

När man ser din Instagram, så syns det tydligt att du har en stor passion för hälsa, träning och naturlivet (vi blir väldigt inspirerade att gå ut och röra på oss!) Har det alltid varit så? Och vad ledde dig dit du är idag?

När jag växte upp var det en naturlig del av min vardag att vara utomhus. Mina föräldrar tog med mig och min bror på vandringar, skidresor och andra små äventyr i stort sett varje helg. Jag är så tacksam över allt mina föräldrar visade och lärde mig utomhus. Så som att hur jag gör upp en eld, paddla kajak, åka skidor, namn på olika trädsorter. Min pappa försökte alltid lära mig att läsa kartor, men ärligt talat är jag fortfarande rätt dålig på det, även om jag har varit ute på mina egna äventyr i flera års tid.Jag kommer från en väldigt sportig familj, med två föräldrar som alltid var ute och sprang, rörde på sig och prioriterade sin hälsa. Tack vare det så har träning blivit en naturlig del av mitt liv. Vid 23 års ålder och efter några år i restaurangbranschen, startade jag min resa som personlig tränare. Det var en 1-årig utbildning med mycket aktivitet utomhus inkluderat. Vi åkte och vandra, tälta, åkte norrut på skidresor och sprang i djupa härliga skogar efter skolan. Enda sen dess har jag varit i träningsbranschen, och sen 2019 började jag studera till naprapat. Om ett år tar jag examen, och jag är mer än taggad!

Vi vet att du återhämtar dig efter en knäoperation, hur motiverar du dig själv att komma tillbaka där du var innan operationen?  

Ja precis. Jag gjorde ett helt fantastisk åk ner för Lillskutan i Åre med ett gäng av härliga människor under nyår. Olyckligtvis blev jag lite väl våghalsig, gjorde en felsväng och kraschade. Fick snabbt en tid på röntgen som visade en tydlig korsbandsskada. Jag var helt förkrossad, tror jag grät konstant två dagar i sträck.

Att komma tillbaka till skidåkning efter en sån skada tar ungefär 9-12 månader och dom första 8 veckorna har varit riktigt kämpigt. Jag försöker hålla motivationen uppe och omge mig med härliga människor som försöker muntra upp mig varje dag. Vilket jag är otroligt tacksam över. Men ärligt talat - rehabiliteringen är A och O. Det handlar om blod, svett och tårar. Timmar på gymmet och på att cykla, jag kämpar varje dag för att komma tillbaka starkare till nästa säsong. Det kommer inte att bli enkelt, men jag kommer att se till att vara redo och förberedd för att kunna åka skidor redan i December. Jag gör hellre roliga saker och utmanar mig själv, med vetskapen att jag riskerar att skada mig igen, än att ta det lugnt och vara på den säkra sidan för resten av livet. Jag är fortfarande ung, stark och har så många år kvar att göra roliga och galna saker.

Vi vet att du i storstad i Stockholm, vad är ditt go-to hack när abstinensen efter naturen blir för stor? Har du några favoritställen som du vill dela med dig av?  

Ta med dina vänner för en klassisk god svensk fika! Fyll en stor thermos med kaffe, bred några goda mackor och bara ge dig ut. Ta med ett extra överdrag (Eller Minna fleecetröja!), hitta en lugn och fin plats, slå dig ner och njut. Kaffe smakar alltid bättre utomhus. Och om du vill imponera på dina vänner - gör kolbullar med lingonsylt till lunch. Alla kommer garanterat att älska det.

Sameslingan i Paradiset är en favorit, även Tyresta national park har jag spenderat mycket tid i. Björnö och Björkvik på Ingarö tar mig tillbaka till mina barndomsminnen, så dit försöker jag åka rätt ofta. Men mitt bästa tips är att gå upp riktigt tidigt på morgonen, innan alla andra har vaknat. Ta en springtur och avsluta med ett uppfriskande dopp i havet eller sjön. Den känslan är oslagbar. 


Har du några tips för kvinnor som är nyfikna på att äventyra ute på ett par skidor?

Häng på andra kvinnor med mer erfarenhet än vad du har. Jag föreslår att du går med i olika äventyrs och outdoor grupper på facebook, det är alltid någon som är sugen på ett nytt äventyr! Åk på en arrangerad skidresa, det finns alltid skidutrustning att hyra, så du behöver inte köpa allt nytt. Ett bra baslager, varma strumpor, ett positivt humör och du är all set! 

det viktigaste om du vill ut och åka skidor, innan du åker ut se till att gå klart en lavinutbildning, som lär dig det absolut viktigaste grunderna om laviner och hur du ska hantera vissa situationer.

Vad är din relation med naturen och hur har den förändrats genom tiden? Har du något livsmotto? 

Jag är fascinerad och rädd på samma gång. När jag var liten, hatade jag när det var kallt ute. Men nu älskar jag det. Kolla väderprognosen, packa min väska, sätta på lager på lager av kläder och förbereda mig för en dag ute i det fria. Det är det jag älskar allra mest.

Naturen har alltid hjälpt mig att bli på bättre humör, fokusera bättre och hjälpt mig tänka mer klart. Det är avkopplande. Bara behöva tänka på nästa steg, nästa springtur, när jag behöver äta, och att komma ihåg att ta på solkräm på näsan. Bara leva i nuet. Och Sverige är det bästa landet att vara ute i tack vare “allemansrätten”. Man kan vandra, tälta och campa nästan vart som helst. Bara se till att behandla naturen och området du är i med respekt, så som att ta med dig allt ditt skräp, inte lämna kvar något, följa reglerna som gäller och vara försiktig.

Och slutligen, vad tycker om Astrid Wilds Amelia Hiking Pants? 

Jag fullkomligt älskar mina Amelia Vandringsbyxor speciellt tack vare den höga midjan, det mjuka och stretchiga materialet och den perfekta passformen. Jag har alltid haft svårt med att hitta byxor som passar och sitter bra över min smala midja men stora (och starka) lår, men Amelia friluftsbyxor har den bästa passformen. Jag använder dom lika flitigt när jag strosar runt på Stockholms gator en söndag med en kaffe i handen som jag gör när jag åker på turer upp till bergen för en hike. Helst med Astrid Wilds underställ under. Den gröna färgen på byxorna är min absoluta favorit.


Hanna bär Amelia Hiking Pants i Grönt.

Stort tack Hanna ör att du ville dela med dig av din kärlek för naturlivet och dina grymma tips och tricks med oss. Glöm inte att kika in hennes inspirerande konto,och vi lovar dig en riktig energi boost! Och om du inte kan få nog av såna här härliga människor som Hanna, kan du läsa fler inspirerande intervjuer i vår Wild Women blogg!

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Läs mer

The magic of Vemdalen – with Caroline Fredin

Magiska Vemdalen – med Caroline Fredin

Vi pratade med Caroline Fredin, som är född och uppvuxen bland fjällen i Vemdalen. För de flesta så är det känt som en plats man besöker för att åka skidor under vintern, men det finns så mycket me...

Läs mer
Cold water surfing tips & inspirational art – with Malin Sjöstedt

Kallvattensurf & inspirerande konst på Österlen - med Malin Sjöstedt

Har du någonsin drömt om ett liv där du både skapar vacker konst och fotografi, och får surfa i de kalla vattnen på Sveriges östkust? Då slår vi vad om att du kommer bli inspirerad av vår kära vän ...

Läs mer