Natuguiden & skogsentusiasten, Caroline Nyiri!

Wow, vi snubblade in på Caroline’s otroliga Instagram, vars foton som får dig att vilja dra på dig dina favorit outdoorkläder på en gång, och ge dig ut i naturen. Här får vi ta del av Carolines härliga liv som naturguide och skogsälskare. - Så hämta kaffe koppen, slå dig ner och ta del av hennes inspirerande livshistoria.

Caroline bär Amelia vandringsbyxor dam i Camel

Du jobbar som naturguide, vilket är drömjobbet för många! Men berätta, hur är det att jobba med? och hur kommer det sig att du valde just detta?

Jag har jobbat som en naturguide uppe i norra Sverige i 3 års tid. Jag har guidat i hundsspann under vintern och i bergen och skogarna under somrarna. Det har varit helt fantastisk! Men ska inte ljuga, det är förmodligen det tuffaste jobbet jag har haft. Men det är värt det, jag älskar att ha naturen som mitt kontor.  

Det började för några år sedan, jag var lite vilse i livet och osäker på vad jag vill göra i framtiden. Jag hade precis flyttat ifrån min 19 kvm lägenhet i centrala Stockholm till en gård i Västerbotten. Jag hade blivit antagen till en högskola, samtidigt som jag väldigt spontant ansökte till naturguideutbildning på en folkhögskola. Efter många tankar och diskussioner med mig själv valde jag att gå på magkänslan och välja det “osäkra” valet. Naturguideutbildningen var en ettårig utbildning vid den höga kusten i Ångermanland (en helt magisk plats) Och det slutade med att vara det bästa beslutet jag kunnat ta! Det året var nog mitt livs roligaste. Jag förstod hur man ska uppleva naturen på det säkraste och mest bekväma sättet. Mitt självförtroende växte enormt mycket, och det var en så skön känsla att känna att jag litar på min egna förmåga och att jag är modigare än jag någonsin kunna tro. Efter min utbildning var det superenkelt att få jobb, och jag har haft sån tur med att kunna jobba på olika platser och i olika miljöer ända sen dess.  


Caroline i Astrid Wild Amelia hiking byxor i Camel

Dina foton är helt magiska! När du ska ut och fota, vet du redan vad du ska fota eller tar du det som det kommer när du är ute i naturen?  

Tack så mycket, vad glad jag blir! 

Jag fotar det naturen erbjuder. Hon erbjuder alltid mer än vad jag någonsin kunnat drömma om :) För varje promenad ute i skogen, hittar jag alltid mer än vad jag sökt efter. 

Caroline i Astrid Wild Vandringsbyxor i Camel

Vart växte du upp, och hur har det påverkat dig?   

Jag växte upp i Täby, i utkanten av Stockholm och bodde bodde där i några år innan jag insåg att detta livet är inte för mig. För 6 år sedan bestämde jag mig för att flytta norrut. Även om jag har rötter uppe i norr och spenderat många fantastiska somrar där, var det ett stort och läskigt beslut för mig att ta. Men jag har aldrig ångrat mig, inte ens för en sekund! 

På vilket sätt tror du att naturen påverkar människor?

Jag tror det är nödvändigt att vara ute i vacker natur för vårt välmående. Oavsett om det är en natur ute i parken, lukta på blommor eller en två veckors lång hike tur ute i det vilda. Personligen tycker jag mer om avlägsna äventyr, helst med så lite annan social kontakt som möjligt. Det känns som jag kommer närmare naturen på det sättet. Det kan man även se i mina foton, att jag väldigt sällan fotar saker som inte är naturliga (som hus och vägar till exempel). Har du några nordiska favoritplatser som du vill dela med oss? Gärna någon avlägsen plats eller som många kanske inte har upptäckt… 

En av mina favoritplatser att hikea på är Vindelfjällens naturreservat. Det är det största naturreservatet i norra Europa, och har ett stort utbud av olika typer av miljöer. Jag kan varmt rekommendera detta om du vill hitta hiking trails som är lite lugnare och inte med så mycket människor. Personligen har jag bara besökt de norra delarna runt Ammarnäs, och det är helt fantastiskt om du vill upptäcka naturen bland bergen. Och det är perfekt om du gillar fågelskådning eftersom fågellivet där enormt stort och aktivt - vilket är helt magiskt om man har det som intresse.  

Vad tycker du om Amelia vandringsbyxor dam? 

Jag är helt förälskad! Jag får så mycket komplimanger varje gång jag använder dom. Och helt ärligt, jag kan inte komma på något som jag inte gillar med dom! Dom är absolut mina favoriter i garderoben och är de friluftsbyxor jag använder allra mest, oavsett vilket äventyr jag är ute på. 

Caroline i sina hike byxor dam i Camel

Tusen tack Caroline för den härliga pratstunden. Glöm inte att kika in hennes instagram, och om du inte känner dig klar med läsningen än - fortsätt på vår Wild Women blogg! 

Skriv en kommentar