Hoppa till innehållet

Varukorg

Din varukorg är tom

Artikel: Det bästa sakerna att göra på Island & drömmar som äntligen slår in, med Saara Holma

The best of Iceland & dreams that come true, with Saara Holma

Det bästa sakerna att göra på Island & drömmar som äntligen slår in, med Saara Holma

För ett tag sedan pratade vi med fantastiska Saara Holma, outdoor-fantast, äventyrare och marknadschef, född och uppväxt i Norra Finland. Vi blev så inspirerade att höra hennes berättelse om hennes drömresa till Island, och hon är så gullig och delar sina bästa Islands-tips här! Tag along!  För någon som inte känner dig, hur skulle du beskriva dig själv och ditt liv?

Jag jobbar som Marketing Director i Norden på ett rekryteringsföretag.  

Jag är född och uppväxt i Norra Finland och det har satt sina spår. Även fast jag bor i Helsinki nu, känner jag mig mest som hemma i vår stuga i Finska Lappland. Jag älskar verkligen Lappland! 

Jag försöker att verkligen ta vara på tiden, och när jag får chansen, reser jag någonstans. Vanligtvis utomlands eller till vår stuga i Lappland. Jag älskar att resa och upptäcka nya platser. Speciellt om det finns berg och hav att se - helst både och!

Jag älskar all typ av outdoor-aktiviteter. Mina favoriter är skidor och att vandra, men är alltid öppen för att testa nya saker. Men egentligen älskar jag allt som har med att vara utomhus att göra, även om det bara är att sitta ute i naturen och ta in allt vackert runt omkring mig.

Saraa bär sina svarta Amelia Vandringsbyxor 

Vi vet att en stor dröm hos dig plötsligt slog in. Vill du berätta mer om det?

Ja, en av mina största drömmar slog in Maj i år, när jag äntligen fick resa till Island.

Vi hade riktat in vår resa mot den södra delen av Island. Även om vi inte hade så många dagar där, planen var att inte stressa utan hellre ta det lugnt och verkligen njuta av den fantastiska naturen. Och det lyckades vi med - allt var väldigt enkelt och det vi ville se låg nära varandra, så på 4 dagar hann vi göra det vi ville och samtidigt ha tid att ta det lugnt.

Jag hade några saker på min lista som jag ville se och uppleva på Island: vattenfall, varma källor, Islandshästar, svarta stränder, berg, tomma vägar, geysirs, glaciärer, lavafält, små söta byar, lunnefåglar och får. Fick vi se allt? - Japp!

Har du några tips för dom som vill resa till Island?

Om du planerar en resa till Island och vill uppleva det som jag nämnde ovan, så har jag en lista på mina topp tre ställen att bo på Island:

  • Vík i Myrdal – En söt liten by på Södra kusten av Island.

Vík ligger nära några av Islands mest populära sevärdheter, vattenfall och svarta stränder. Några av Islands svarta stränder är Reynisfjara strand, Dyrhólaey (där lunnefåglarna häckar), Skógafoss, Seljalandsfoss. Det finns också en avlägsen varm källa som är omringad av berg, den kallas Seljavallalaug.

  • Höfn – en fiskestad i Sydöstra delen av Island.

När du kör från Vík till Höfn, passerar du helt magiska vyer och platser som är värt ett besök: Svínafellsjökull och Hoffell Glaciär, Skaftafell vattenfall, den kända Diamond Beach, och en otroligt vacker Lagoon som heter Jökulsárlón (finns massa sälar att se där) och ta ett skönt dopp i en varm källa i Hoffel!

  • Reykjavík area & Golden Circle

Väldigt nära Reykjavík kan du hitta en mängd olika platser som har varma källor man kan bada i. Man kan även se spår av nyligen inträffade vulkanutbrott, se aktiva geysirs och såklart besöka huvudstaden.


Jag måste säga att jag älskade min resa till Island. Och jag hoppas att alla får möjlighet att resa dit - det är en helt magisk plats!
Och om min berättelse inte motiverar dig tillräckligt mycket, har jag bilder som garanterat kommer att göra det! :)

 

Ps. Under resan bar jag mina Amelia Vandringsbyxor tsom verkligen klarade av Islands alla väderutmaningar och höll mig både varm och torr. 

Tack så mycket Saara för pratstunden och för att du delar med dig av dina Islands-tips med oss. Om du gillade detta lika mycket som vi gjorde, fortsätt läsa om Maja's inspirerande resa till Lofoten, eller hoppa över till vår Wild Women blogg!

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Läs mer

Discover Denmark & van life in the Nordics – with Klara Halkjaer

Upptäck Danmark och van life i Norden - med Klara Halkjaer

När vi först sprang på Klara på Instagram, blev vi SÅ nyfikna - vem är denna härliga outdoor-tjej som lever drömlivet i Köpenhamn? Så, för att lära känna henne bättre bad vi henne dela sin story....

Läs mer
Nature guide & outdoor junkie, Caroline Nyiri

Natuguiden & skogsentusiasten, Caroline Nyiri!

Wow, vi snubblade in på Caroline’s otroliga Instagram, vars foton som får dig att vilja dra på dig dina favorit outdoorkläder på en gång, och ge dig ut i naturen. Här får vi ta del av Carolines här...

Läs mer