SWICA x WILD. Från kalla nätter i Robinson till statement fleece.

Joanna Swica är löparen, entreprenören och fashionistan som gjorde succé i tv-programmet Robinson under våren 2021. Joanna vann våra hjärtan genom att stark och modig stå upp för sina åsikter och värderingar, och klarade både de fysiska och mentala utmaningarna med galans. Dessutom klädd i Astrid Wild. Girl crushen var ett faktum.

Vi insåg snabbt att vi delar samma värderingar och syn på outdoor, och brinner för att inspirera kvinnor. För lite mer än ett halvår sen bestämde vi oss därför att utveckla en gemensam produkt, och det var början på SWICA x WILD.

Vi ville såklart passa på att ställa några frågor till Joanna om designen av fleece-jackan, om naturen, begreppet outdoor och såklart, om Robinson.

Hur gick dina tankar när du designade fleecen?

Jag visste exakt hur jag ville ha den direkt när jag fick frågan, så själva designprocessen blev väldigt enkel! Jag vill ha en orange fleecetröja eftersom det är min favoritfärg, jag vill ha den stor och boxig eftersom jag vill att den ska fungera när som helst, i alla väder och i alla situationer. Jag ville att den skulle ha stora fickor och kännas cozy så att man aldrig vill ta av sig den.

Vad tycker du om den?

vad jag tycker om fleecejackan?- Love at first sight!   

Vad vill du att den som bär fleecen ska känna?

Det som jag vill att personen som bär denna fleece tröja ska känna, är rätt och slätt ett jävlar anamma! En känsla av att jag kan göra vad som helst, när som helst och hur som helst. Jag vill att du ska känna dig snygg och här kommer jag. För det är exakt det den här fleecen säger, det är ett statement - här kommer jag!

Vad betyder naturen för dig? 

Naturen för mig är en plats där jag känner mig väldigt, väldigt hemma. Jag är uppvuxen i skogen och vid vatten. Det är en plats där jag helt enkelt känner mig naturlig, stark och modig. Skogen har aldrig skrämt mig, mörker har aldrig skrämt mig, vatten har aldrig skrämt mig. Jag känner mig otroligt stark i naturen.


Vad är din filosofi kring outdoor och outdoor-kläder?

Min filosofi kring outdoor-kläder är ha på dig vad du vill, mixa och matcha. Det finns otroligt mycket snygga friluftskläder för kvinnor, Astrid Wild till exempel. Men framför allt boxa inte in dig, det behöver inte var bajsnödigt med massa prylar och pekpinnar. Utan du kan vara skitsnygg, du kan vara comfy och du kan göra det precis på ditt sätt!

Vad är den värsta fördomen enligt dig, vad gäller outdoor?

Den värsta fördomen gällande outdoor för mig är att du måste veta allting, måste ha allting och att du måste umgås i outdoor kretsar. Du måste vara outdoorsy och att du måste älska allt med skogen, tälta och att bli skitig. Absolut allt det blir du, men du kan fortfarande gilla lyx, komfort och vara snygg. Du kan fortfarande bry dig om allt det där ytliga som jag ibland tycker ses ned på, och ändå vara 100% outdoor.


Vad var den största insikten och lärdomen från Robinson?

Den största insikten och lärdomen när det kommer till Robinson var helt klart att jag är så mycket grymmare än vad jag ibland tror om mig själv. Jag har en bra självkänsla och ett bra självförtroende i det jag gör, men ibland inser jag inte potentialen och tryggheten jag har i mig själv att jag kan så mycket mer. Jag blev verkligen mer införstådd i vem jag var i Robinson, och jag gillade mig själv ännu mer efter programmet. Jag tänkte det, ”Johanna du är jävligt skön, dig vill jag vara polare med!”

Hur är din inställning till naturen och outdoor efter Robinson, var det något som ändrades?

Jag skulle inte säga att den förändrades, men jag fick upp ögonen ännu mer för Sverige. Jag spelade in programmet i Haparanda under sommaren 2021, och jag blev väl ännu mer förälskad i den svenska naturen. Så det är väl i så fall det, att jag fick mer kärlek till den.  

Hur funkade Astrid Wild kläderna i Robinson? Joanna bar Amelia Vandringsbyxor and Minna Ullfleece

Jag skrev ju till er efter jag var med i programmet, “Ni måste titta på TV4 i mars. Kan inte säga så mycket mer än att jag testat era kläder och dom funkar väldigt bra!” Ja, man kan verkligen säga att jag kvalitetstestade Astrid Wild kläderna ordentligt. Det var ändå 7 veckor jag sov i kläderna, tävlade i dom och levde i dom. Dom håller fortfarande och blir bara skönare och skönare för varje dag!

Du driver Friendcation, ett nätverk för kvinnor med över 17000 personer i FB-gruppen. Vad är syftet och din dröm med Friendcation?

Drömmen och syftet med Friendcation är att inspirera. Att få fler kvinnor och tjejer att våga ta för sig, våga säga här är jag, komma ut i naturen även fast man inte är en outdoorsy person. Våga springa fast man inte är en löpare, resa med nya bekantskaper, träffa nya människor, gå utanför sin comfort zone och hitta sig själva och känna - jag är jäkligt bra, dig vill jag vara polare med.

3 enkla tips på hur du blir en outdoor-person I höst?

Tillsammans med Astrid Wild vill jag uppmana och inspirera dig att komma ut i naturen mer i höst. Så jag tänker vi ska göra en höst-utmaning, att spendera någon dag under en månad ute i naturen. Googla fram något fint naturreservat, samla dina vänner, köp med er lite korv med bröd, ta på dig din fleece jacka och ge dig ut! Det behöver inte vara en heldag utan det kan vara bara några timmar. Laga middag ute, ta med dig ett stormkök eller hitta lite ved och gör upp en eld. Eller ännu enklare, köp med dig mat och sätt dig på en sten eller en filt vid vattnet eller i skogen, och bara spendera tid ute i naturen. Det är ett bra och enkelt första sätt.


Joanna är 176 cm och bär storlek Large i SWICA x WILD Wool Fleece Jacket.

Tack Joanna för pratstunden och för ett fantastiskt samarbete. Vill du se mer bilder från samarbetet, klicka här.

 

Skriv en kommentar