Hoppa till innehållet

Varukorg

Din varukorg är tom

Artikel: Life coaching, surf och öliv - med Louise Edwinsson

Life coaching tips and island life - with Louise Edwinsson

Life coaching, surf och öliv - med Louise Edwinsson

Vi hade en mysig pratstund med yogaläraren, life coachen och surf chican  Louise Edwinsson. Louise gick från ett hektiskt stadsliv till ett lugnare, mer medvetet sätt att leva nära naturen, på underbara Gotland.

Om du vill ha råd från en livscoach, om hur du kan leva ett mer meningsfullt liv - ja, fortsätt då att läsa!

Hej Louise, Du är en surfare, friluftsälskare, livscoach, yogalärare och sjuksköterskestudent, hur skulle du beskriva dig själv? 

En nyfiken, positiv och modig extrovert med massor av energi och empati! Jag är också ganska rolig :) Har en tendens att flytta min kropp och själ genom världen, vilket har tagit mig till många olika platser både fysiskt och spirituellt.  

Louise har på sig Minna Minimalist ullfleecen i storlek Medium i färgen vinröd. 

För några år sedan slutade du din karriär inom mode för att börja jobba som livscoach, hur gick det till?

Jag jobbade som konsult och kände att trots en bra lön och den frihet som konsultarbetet gav mig, hade jag den där naggande känslan att mitt arbete och det vi gjorde hela dagen var så... meningslöst. Jag gick till en livscoach och tänkte "DETTA är vad företagen faktiskt betalar mig för" och fortsatte med att lära mig och sedan... körde jag igång!

Du bor på den vackra svenska ön Gotland, en plats dit många åker på somrarna, men inte så många vistas på vintern. Vad fick dig att flytta dit och hur har det beslutet förändrat ditt perspektiv på livet? 

Gotland är en dröm-ö för många (det låg också i bakhuvudet i några år att åka dit på en bra prognos men det blev aldrig av...) Samtidigt som jag slutade konsulta inom mode lämnade jag också ett förhållande och började att fråga mig själv”vad är viktigt i livet, vad får mig att må bra och hur kan jag få mer av det”.. Alla mina vänner skulle gifta sig, skaffa barn osv. 

Naturen var en viktig del i detta pussel, även surfen och havet. Men inte längre stadslivet… 

På en surfresa i Indonesien träffade med en 70-årig man som bor på Gotland. Han pratade sååå varmt om detta ställe och tankarna vandrade mot ”jag kanske borde försöka flytta dit...” och sedan 3 månader senare träffade jag Simon som bor på Gotland, blev kär och bestämde mig för att genast flytta. Han hade också en surf-van och massor av surfbrädor så det var ett lätt val haha...

Det har förändrat mitt perspektiv på så många sätt.

Jag lever ett helt annat liv här jämfört med när jag bodde på Mariatorget i Stockholm. Jag är mer down to earth, har en närmare relation till naturen (ligger naken vid havet när jag skriver detta) och är glad för de små sakerna i livet. Jag har trappat ner, vill inte konsumera dyra saker och är mer tacksam. Mer lugn. Och respektera världen vi lever i på ett helt nytt sätt, som jag inte kunde göra när jag bodde på Mariatorget.

Vad är det bästa/värsta med att bo på en avlägsen ö? 

Jag antar att ovanstående är det bästa med det! 

Jag bor vid havet, jag har inte särskilt stora utgifter så det skapar mer utrymme att ha TID att sova, äta gott, röra på kroppen, surfa, vara i naturen och hålla mig frisk och må bra.

Det värsta: tja- tvärtom!!! Haha! 

Jag saknar mina kompisar väldigt mycket. Jag saknar att ha tjejkvällar, gå ut på en drink eller fester etc. Jag kan lätt (bara en 4h resa bort haha) åka och träffa dem, men det är inte samma sak. Det är den svåraste delen - det kan vara väldigt ensamt. Och lite tråkigt! Haha!

Hur är det att surfa på Gotland? Föredrar du kallt eller varmt vatten nuförtiden?

Surfet. Ja, den kan vara jäkligt bra! Det är inte lika pålitlig som som i Varberg – men de dagar det är bra är vi så tacksamma över att vara här! 

Jag föredrar hösten! Fortfarande varmt i vattnet - med lagom stora vågor! Samma med September och Oktober. Jag brukade gilla vintrarna - mindre folk i vattnet - men yeeeeeez det är kallt! I februari blir det max en timme i vattnet och sedan måste jag gå upp...

Vad har du för råd till alla som vill flytta från storstaden för att bo närmare naturen?  

Mitt råd är att inte ta det för seriöst, testa ett år, utvärdera och sedan flytta tillbaka om det inte är för dig! Har du en lägenhet är det bara att hyra ut den i andra hand! Om du har ett jobb är det bara att ta tjänstledigt för att studera - det var så jag började min första resa att lämna staden för att prova en annan livsstil för cirka 10 år sedan. Det har du lagligt rätt att göra i Sverige, om du har ett heltidsarbete och varit där ett tag!

Och om du inte har jobb eller ett boende - bra! Då blir det bara ännu enklare!

Kan du dela med dig av en enkel livscoach-uppgift som hjälper oss att leva ett mer meningsfullt liv? 

En enkel, men krävande uppgift: 

Ta en penna, ett block, sitt en eftermiddag i tystnad, eller med en vän, ta tid och reflektera och fråga dig själv: 

- Vad är egentligen viktigt för mig? Vad finns redan i mitt liv och vad längtar jag efter att inkludera mer av? Betygsätt det i rangordning. 

För mig märkte jag till exempel att naturen var viktigare för mig än min familj. Så är det. Därför kunde jag i detta skede av mitt liv flytta från min familj i Stockholm. Jag säger inte att det är lätt. Men var ärlig mot dig själv! 

Det är också viktigt att förstå att värderingar och önskemål förändras över tid. Och det som är meningsfullt för DIG är inte detsamma för någon annan! 

Jag omvärderar detta varje år! Och jag är öppen för förändring också. Jag gissar att när jag är 50 kommer jag att känna helt annorlunda...

Tack Louise för en härlig pratstund. Se till att kolla in och följ hennes resa på IG – och om du vill läsa mer om hur du kan leva ett liv du är lycklig med, så är den här för dig! Eller om du vill läsa andra inspirerande berättelser, hoppa över till vår Wild Women blogg!

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Läs mer

SWICA x WILD. From cold nights in Robinson to statement fleece.

SWICA x WILD. Från kalla nätter i Robinson till statement fleece.

Joanna Swica är löparen, entreprenören och fashionistan som gjorde succé i tv-programmet Robinson under våren 2021. Joanna vann våra hjärtan genom att stark och modig stå upp för sina åsikter och v...

Läs mer
Waves, sunsets & van life with kids - with Malin Fränberg.

Vågor, solnedgångar och vanlife med barn - med Malin Fränberg

Säg hej till Malin Fränberg, vår husfotograf som har varit med och skapat Astrid Wild’s visuella värld sedan dag 1. Hon är fotografen, matstylisten och äventyraren med passion för surfning som prec...

Läs mer