Sanne Brännström – Skogens Dolly Parton

För ett tag sedan hittade vi denna mystiska och vilda varelsen på Instagram, under namnet "Warginna". När vi dök in i denna kvinnans konto så blev vi helt förtrollade. Det var som att kliva in i en sommarsaga trots att den utspelar sig i den iskalla Norden (vilket inte riktigt låter rimligt, men det kändes rätt). Vi blev helt hänförda, och kunde inte sluta scrolla. Vi visste redan då att det här var någon som vi inte kunde släppa taget om.  

Sanne har på sig Minna  Ullfleecejacka dam  &  Astrid Avant-Garde friluftsbyxor dami Camel.

För de som aldrig sett dig och ditt färgglada flöde på Instagram, vem är du och hur skulle du beskriva din vibe?

MMitt namn är Sanne Brännström, Men mitt alter-ego och mitt företag heter Warginna (som betyder hon-varg). Jag brukar beskriva mig som “skogens Dolly Parton”, det är ett roligt sätt att beskriva kontrasterna i mitt liv. Jag är en fotograf, digital designer, vintage älskare & influencer. Jag jobbar också med en naturälskande marknadsförings & kommunikationsbyrå, Re-Wild Creative Studio tillsammans med min bästa vän Therese.

Min fästman är en ishockeyspelare så vi och våra två hundar lever vad vi brukar kalla en vagabondliv. Halva året bor vi där han behövs för jobbet och resten av året bor vi i vårt hus på landet i en by med bara två hus, i skogen i Tornedalen. Så jag får det bästa av båda världarna just nu, och är alltid spänd för att se vart vi hamnar härnäst.

Hur kom du på ditt användarnamn Warginna?

När jag insåg att jag ville jobba med både fotografi och Instagram så började jag kolla på hur andra fotografer marknadsförde sig själva. Många fotografer använder sitt förnamn + efternamn + fotografi som deras företagsnamn, och det är inget fel med det! MEN jag kände att jag hade lite svårt att komma ihåg deras namn på det sättet. Jag ville sticka ut, och Sanne Brännström kändes bara… alldeles för vanligt haha. Faktum är, folk tenderar att säga fel förnamn till mig redan nu (tydligen är Sann-E alldeles för svårt för folk att säga. Jag har blivit kallad Sanna, Sandra, Saane, Saana för många gånger haha). Därför ville jag komma på ett namn som representerade mig som person och kreatör. Min koppling och kärlek till naturen, att jag är en kvinna och måste ta extra mycket plats för att kunna ta mig fram i detta patriarkat.

Hur kom jag då på Warginna? Det är faktiskt en rolig historia! Jag köpte en vintage fleecetröja med ett slädhundsmotiv på en svensk auktionssida. Säljaren var en äldre dam med användarnamnet “Varginnan”. Det är faktiskt därifrån jag fick det. Jag började kolla på olika former och böjningar av ordet och valde att ta Warginna. Det var allt jag hade letat efter, det visste jag direkt. Jag googlade på namnet för att se om det var någon annan som hade marknadsfört sig med det utan resultat, så jag bytte mitt användarnamn till Warginna och resten är historia…


ur har din uppväxt i Tornedalen (ett område i norra Sverige och Finland) format dig?

Min uppväxt i Tornedalen har påverkat mig på alla tänkbara sätt. Jag är en del av en minoritet med ett eget språk (meänkieli) och traditioner. Jag gick i skolan i Finland två gånger i veckan som barn. Jag växte upp med skogen bokstavlig talat på min baksida, i en liten by med bara 150 personer. Med midnattssolen som sken hela somrarna och myggorna som bet en, och de långa kalla vintrarna där man kunde se norrsken över mitt barndomshem. Vi hade avstånd till saker som folk som bor i stan aldrig behöver tänka på. Att bo långt upp norr har sina svårigheter, det är verkligen en livsstil. Jag tror inte jag hade varit samma person om jag inte växte upp här. .

Hur skulle du beskriva ditt förhållande till naturen och hur har det förändrats över åren?

Naturen har varit en del av mig sen jag var barn. När jag var liten så kändes det aldrig konstigt eller som en hobby att vara ute i naturen, det har alltid varit en självklarhet i mitt liv. Min familj har alltid varit mycket utomhus, oavsett årstid. Jag har varit ute och fiskat och jagat med min pappa sen jag var liten, plockat bär, gått ut med hundarna i alla väder och vandra med min mamma. Jag hade lyxen att växa upp i ett hus som låg granne med skogen, så det blev naturligt att jag lekte där. Jag ritade kartor av det och tog med alla mina vänner dit. När vi lekte kurragömma vann jag alltid eftersom jag visste varje litet gömställe där.

När jag flyttade till en annan stad efter jag slutade gymnasiet fick det mig att inse hur djupt rotad naturen är i mig. Den har väglett mig genom många val i livet. Det fick mig att vilja studera naturturism, att älska secondhand och vintage ännu mer. De har fått mig att vilja leva ett mer miljövänligt liv, lära mig om ätbara växter, blommor och svampar i skogen och inspirera andra att lära sig om det också. Jag och min kollega Therese startade Re-Wild för att arbeta med företag som också älskar och vill ta hand om naturen, och vi håller också lektioner i ätbarheter från naturen. Jag antar att man kan säga att Moder natur har väglett mig genom alla mina val i livet.

Vi älskar att du sänker kraven för de som vill komma ut genom att dela massa superbra tips för nybörjare. Har du några tips på hur man gör för att fortsätta spendera tid utomhus när det börjar bli kallare?

Ja, mitt tips är: underskatta aldrig Moder jord. Klä dig i lager och välj kläder med kvalité över kvantitet, speciellt om du ska ut på äventyr. Då vill du inte frysa för det kommer förstöra upplevelsen. Ullkläder är också alltid en bra idé.

Har du ett motto för livet och hur manifesterar du det i ditt dagliga liv?

Jag älskar verkligen det Chris McCandless sa “If you want something in this life, reach out and grab it”. En sak som jag verkligen gillar om mig själv är att jag är en väldigt prestigelös person. Jag ger mig efter det jag vill ha, letar efter sätt att nå det och jag är inte rädd att be om hjälp. Man vet aldrig om man inte försöker och du vet aldrig vilket svar du kommer få om du inte ställer frågan. Jag vill inte ha ett liv fullt av ånger om saker jag inte vågade göra, livet är för kort för sånt!

Vad tycker du om din Minna Ullfleece Jacka?

Jag älskar den! Den är som en varm kram. Jag bär den ofta som en jacka med lager under. När det är riktigt kallt så har jag en poncho ovanpå men jag har den också hemma och på möten. Den är både skön och snygg!

En sista fråga, du har en så cool och unik stil. Vart har du fått inspirationen?

Jag tycker inte att utekläder måste vara tråkiga. Min vardagliga stil är inspirerad från 70-talets, vilda western-mode och musiken jag lyssnar på. Jag säger inte att man måste se bra ut när man är i naturen, raka motsatsen faktiskt, men det jag menar är att när jag köper outdoor kläder, köper jag dom i färger, mönster och material som jag gillar och känner mig bekväm i. Oftast matchar jag med en hatt till, det är både en praktisk och snygg accessoar enligt mig. Vissa blir väldigt provocerade när jag använder plagg som är lite utanför normen och kanske udda att bära ute i naturen. Exempelvis min poncho i ull matchat med en hatt. Tråkigt nog så är det samma gamla visa, som det alltid varit, kvinnor som blir kritiserade oavsett hur vi än ser ut och vad vi än gör. ZzzZ. Jag har varit en naturälskare hela livet, och jag är rätt säker på att jag kan avgöra själv vilka kläder som är bra eller inte för mig att ha på mig. Jag klär inte upp mig för någon annan, jag är verkligen bara mig själv!

Wow. Tack så hemskt mycket Sanne för den goa pratstunden. Se till att följa hennes färgsprakande konto ör din dagliga dos av inspiration, och kan du inte få nog av såna här härliga människor som Sanne, och vill läsa fler inspirerande intervjuer - kika in på vår Wild Women blogg! 

Skriv en kommentar