Hoppa till innehållet

Varukorg

Din varukorg är tom

Artikel: Från utmaningarna i Robinson till äventyret att renovera hus på egen hand – med Amanda Eliasson

From the adventures in Survivor to the challenge of renovating a house on your own - with Amanda Eliasson

Från utmaningarna i Robinson till äventyret att renovera hus på egen hand – med Amanda Eliasson

Säg hej till Amanda Eliasson! Den orädda tjejen som frivilligt ställde upp som första tävlande i årets säsong av Robinson, som håller på att renovera sitt alldeles egna hus i Jämtland samtidigt som hon är med och driver Adventure Stories. Hon berättar bland annat om vad hon saknade mest under sin tid i Robinson och ger oss även hennes 5 bästa Jämtland-tips!

Hej Amanda, enligt din mamma är du en blandning av Ronja Rövardotter och Pippi, du har en adopterad gatuhund som heter Byzze och du är en jäkel på att bära tungt uppför berg. Har vi missat något väsentligt?

Nä, ni har nog en rätt så korrekt bild av mig där! Att man kan bära tungt uppför ett berg har att göra med alla de gångerna man vägrat gå flera gånger helt enkelt!

Hur har du och din kropp återhämtat sig efter Robinson?

Den har återhämtat sig bra, det är så fantastiskt att se och förstå hur en kropp fungerar trots extrema utmaningar. Den tar mig fortfarande framåt och jag är mycket nöjd över vad den kan åstadkomma!

Vad saknade du mest under din tid i Robinson?

Ååh, jag saknade godis som en dåre. Jag är en riktig liten sockergris men att man kunde ha drömmar om hur man sparade godis och glass i alla sina fickor utan att aldrig riktigt få äta det. Det var tortyr!!

Men i vaket tillstånd så saknade jag grovt bröd med smashed avokado, tomater och örtsalt.
Det vattnas nästan i munnen på mig nu när jag tänker på det.

Du var först ut att tävla i Robinson, hur kändes det?

Oj, det var otroligt nervöst!! Jag förstod nog inte riktigt vad jag sa ja till, som med mycket här i livet, jag slängde mig liksom huvudstupa ut i en utmaning mot en otroligt vältränad kille.
Det var först när vi skulle klättra upp på relingen för att slänga oss i som verkligheten kom ikapp och jag tänkte, men vad i hela fridens Amanda håller du på med??

Vilken, skulle du säga, var den största utmaningen med att vara med i Robinson 2023?

Förutom den extrema matbristen så var det nog det sociala spelet.
Jag hade förhört mig med tidigare deltagare som jag känner, de sa samma sak. Att de tar hårt på en. Jag är som teflon, det kan rinna av mig rätt bra. Men en del saker blev man ju lite förvånad över!

Lämnade du Robinson med någon speciell lärdom/insikt?

Japp, mycket! Jag fick en helt annan bild av människor och hur mycket sitter instinktivt i oss.


Hur ser din relation till naturen ut? Skulle du säga att den har ändrats på något sätt efter Robinson?

Absolut, jag hade redan en bra koppling till naturen och kände mig jordad i mångt och mycket. Men nu ser jag och känner skönheten i allt på ett ännu djupare plan.
Det är svårt att beskriva. Men för mig så känns det som att jag äntligen har hittat en del av mig som låg djupt begraven i mitt inre!


Vi vet att du håller på att renovera ditt hus som ligger i en liten by i Jämtland, berätta mer om det!

Mitt lilla (stora) projekt. Återigen, jag fick erbjudandet om att köpa mina föräldrars grannar hus, vilket jag sa ja till utan att ens förstå vad det innebar! Kontraktet skrevs, planerna började formas i mitt huvud och vips så stod jag där med nycklarna i min hand och tänkte "vad gör jag nu då?" Då tog jag dit mina vänner, massa bubbel och bra musik. Så vi började med det vi kunde, vi rev ut det som inte skulle vara kvar. Sen när jag inte kunde göra mer saker själv så fick jag hjälp av otroligt kompetenta hantverkare! De har hjälpt och guidat mig i hur man ska tänka när jag själv är helt låst!

Vad är viktigt när man väljer golv? Hur ska spotlights i taket sitta för att rummet ska bli som absolut snyggast belyst? Så många frågor, som jag har haft sån tur med att jag har fått besvarade. Nu står jag här med ett 95% klart hus, det är småfix kvar. Men alla lister är på plats och alla väggar är målade. Det är huvudsaken! Haha.

Hur funkade Fredrika Linneskjortan i Robinson?

Fredrika skjortan kan ha varit det mest praktiska jag någonsin hade kunnat ta med( förutom att den var vit då). För tydligen så är ju linne självrengörande (nästan?) Så den luktade aldrig, var extremt lätt att torka, den kylde mig inte. Men, mot extremt monsunregn så var den inte så behjälplig mot..

Amanda i Fredrika Skjorta storlek M

Hur gillar du din Minna ullfleece och Astrid byxor?

Minna Fleeceen, wow!! Älskar, älskar den öppna och höga kragen! Materialet värmer så otroligt skönt så det är ju en tröja man bokstavligt talat kan leva i! I mitt nästa deltagande av Robinson så kan det nog faktiskt vara den fleecen jag tar med mig! ;) (Sorry Fredrika skjortan)

Amanda i Minna Ull Fleecejacka, storlek L

Sen Astrid-byxorna, de är så snygga och av ett sånt material så det är ju mina go to byxor mest hela tiden! När jag ska ut och träffa människor så sätter jag gärna på mig dessa, ute i skogen, en chill dag. Ja, you name it! Älskar hur de aldrig tappar passformen, de sitter och omsluter midjan fantastiskt, då de är höga i midjan så känns de så naturligt att ha på sig dessa! Sen att de är vida i benen gör att de är fantastiskt snygga dessutom!

Amanda i Astrid Outdoor Pants, storlek 38

5 snabba Jämtlands-tips:

Bästa vandringen i Jämtland?

Amandastigen, Håckrenvalen (stövlar rekommenderas dock!)

Jämtlands bästa smultronställe?

Hihi, det är ju inte ett smultronställe om man delar med sig!
Men jag skulle nog vilja säga att ett smultronställe som jag alltid älskar att gå till är Björnhammarn, det är en "Ö" som ligger på min pappas skogsskifte. Där är landskapet otroligt vackert, samtidigt lite dystopiskt då det varit landmassor som på 60-talet blev vatten belagt. Rent generellt runt Håckrendammen så är det väldigt vackert och man ser Anarisfjällen, Åreskutan och många andra fjällkedjor därifrån.

Vad får man absolut inte missa om man är i Jämtland?

Att följa med oss på Adventure Stories på äventyr! Stora som små!! Eller att gå och fika på kretsloppshuset, aka kretsis i Mörsil. Där är det mysfaktor som hette duga!

Favoritaktivitet på sommaren i Jämtland?

Att vandra i skogen och på fjälltoppar med min lilla vapendragare, eller cykla och till närliggande badplatser. Vilket kan vara allt från stränder av sand eller gräs. Eller till och med små vattenfall!

Favoritaktivitet på vintern i Jämtland, förutom Åre?

Bydalen! Att åka dit för lite fin skidåkning, i ett lugnt tempo med massa fin snö är livskvalité.
Eller att ta en av pappas gamla aktiv karibo-skotrar upp på fjället, bygga sig en solgrop och bara vara i solen. Det kan nog faktiskt vara min favorit. För dom vyerna går inte av för hackor.

Tusen tack Amanda för pratstunden, så intressant att höra om allt från Robinson till renoveringen!
Följ gärna Amanda på Instagram och vill du läsa något liknande så rekommenderar vi denna.

4 kommentarer

Абсолютно трендовые события мировых подиумов.
Исчерпывающие новости мировых подуимов.
Модные дома, лейблы, haute couture.
Самое лучшее место для трендовых хайпбистов.
https://balmain1.ru/balmain/381-kak-otlichit-originalnyy-balmain-ot-poddelki/

WilliamEncat

Очень важные новости мира fashion.
Актуальные эвенты мировых подуимов.
Модные дома, бренды, haute couture.
Интересное место для трендовых людей.
https://luxe-moda.ru/chic/162-loro-piana-lyubimyy-brend-politikov-i-biznesmenov/

Javiervak

Абсолютно стильные события индустрии.
Важные события известнейших подуимов.
Модные дома, бренды, гедонизм.
Самое приятное место для модных хайпбистов.
https://hypebeasts.ru/

Donaldpar

Наиболее трендовые новинки модного мира.
Исчерпывающие новости самых влиятельных подуимов.
Модные дома, лейблы, высокая мода.
Самое приятное место для модных хайпбистов.
https://fashionvipclub.ru/news/2024-06-19-gruzin-kotoryy-perevernul-mirovuyu-modu-demna-gvasaliya/

Jerryloode

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Läs mer

From 3 years of traveling to finding peace in Åre - Camilla Johansson

Från 3 år på resande fot, till ett rofyllt Åre – med Camilla Johansson

Säg hej till Camilla! Tjejen som reste runt i Syd och Centralamerika under 3 års tid, innan hon slog sig ner i den lilla byn Åre. Hon berättar om sina erfarenheter och lärdomar, hennes framtidsdröm...

Läs mer
Running your own business and enjoying nature in New York - with Mathilda Wibom Westerberg

Om att driva eget företag och njuta av naturen i New York - med Mathilda Wibom Westerberg

Säg hej till Mathilda Wibom Westerberg! Kvinnan som 2019 startade varumärket Juniper som designar och tillverkar premiumprodukter för hemmet. Idag bor hon i New York med sin man och 2 döttrar ...

Läs mer