Hoppa till innehållet

Varukorg

Din varukorg är tom

Artikel: Norska vandringstips med Reetta Pellikka

Norwegian Hiking Tips with Reetta Pellikka

Norska vandringstips med Reetta Pellikka

Vi hade nyligen en pratstund med Reetta Pellikka – the en finsk kvinna  som driver sin egna  sticknings-märke, älskar vintage nyligen upptäckte en ny nivå av kärlek till naturen sen hon flyttade till Oslo för 8år sedan. Vi blev nyfikna på hennes resa och bestämde oss för att fråga henne om vandringstips för alla som planerar att åka till de norska bergen.


Reetta har på sig sin Camel Minna Ullfleece jacka.

Hur kommer det sig att du flyttade till Norge från Finland? Vad har du lärt dig på vägen?

Jag flyttade till Norge för kärleken, det klyschigaste svaret någonsin! Jag uppskattade alltid att vara ute i naturen innan också men att bo här har tagit det till en helt ny nivå! Förr i tiden drömde jag om att fly till stan, men nu så vill jag bara fly till vår stuga i bergen! Vi har utforskat Norge de senaste 4 somrarna och har vandrat längs några otroliga leder upp för bergen och campat på de mest bildsköna platserna.

Hur är naturen annorlunda i Norge?

Det finns så mycket mer av det! Naturen i Finland är för mig väldigt lugnande och stilla medans i Norge så är det mycket med extrem och enastående. Det var en av anledningarna till att jag blev kär i landet! Jag tycker att det är fascinerande att man kan hitta glaciärer och berg och sedan stränder med sand och turkost vatten nästan bredvid varandra.

Har du några naturtips eller råd för de som ska åka till Norge för första gången?

Ha bra utrustning! Vädret är ofta svårt att förutspå och att ha ett regn och vindtät yttre lager är ett måste. Jag skulle också rekommendera att investera i ett par bra skor och ullunderställ. Jag använder min ull året om speciellt uppe i norr och i bergen där det kan vara kyligt mitt i sommaren!

Ett annat "must-have" är tid. Ett till måste är tid. Det finns så mycket att se här och det är långt mellan platserna (och vägarna är långsamma), så ett av mina bästa tips är att inte försöka klämma in för mycket. Välj ett ställe som du vill utforska och försöka inte se allt på en gång. För mig så är det bästa med att utforska Norge att ta sin tid att se och känna, istället för att försöka checka av allt på listan så snabbt jag kan.

Mitt sista tips är att gå på vandringar! Det finns många vandringar som man kan göra i Norge och inget slår känslan av att ha tagit sig till toppen. Kolla vilken svårighetsgrad vandringen har innan du går, Norrmän är uppväxta med att vandra så det som de tycker är "enkelt" för dom, kan vara lite svårare för andra!

Vad tycker du är det bästa med Minna ullfleecejackan?

Att den har ull i sig! Jag har letat efter en bra fleece hur länge som helst, men alla andra verkar vara gjorda av 100% plast, vilket är något som jag inte vill ha i min garderob. Jag älskar också den generösa passformen, oftast tycker jag att dam-modellerna är lite för tighta och inte stilrena. Jag måste också nämna att den förmodligen är det mjukaste plagget som jag äger.

Tack för pratstunden, dina fina ord och superbra tips Reetta! Se till att spana in hennes kanaler och otroliga designer på rknits.com. Och hey, om du vill ha mer kvinnlig inspiration så kan du spana in hela vår Wild Women blogg!

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Läs mer

A Wild Trip To Winter Wonderland

A Wild Trip To Winter Wonderland

Just before Xmas, our snow cravings became way too big, and we gathered a bunch of friends and took off to Sälen. The nice and friendly mountain where so many of us first learned to ski. Day 1 Afte...

Läs mer
Sofie Lantto – The woman behind the motto #levförfan

Sofie Lantto – Kvinnan bakom mottot #levförfan

Vi hade en virtuell chatt med Sofie Lantto häromdagen. Sofie är Art Director, fotograf, personlig tränare och  skaparen av hashtaggen #levförfan. Som vanligt när vi träffar...

Läs mer