Hoppa till innehållet

Varukorg

Din varukorg är tom

Artikel: Checka av din bucket list under 2024 - med Astrid Wilds medgrundare Maria

Check off your bucket list in 2024 - with Astrid Wilds co-founder Maria

Checka av din bucket list under 2024 - med Astrid Wilds medgrundare Maria

Jag har en dröm.

Att åka skidor på lunchen med tjejkompisarna. Istället för att ses på en dyr lunchrestaurang i Stockholm så ser jag framför mig att vi möts på parkeringen vid spåret, snörar på oss skidorna och drar iväg tillsammans. I min dröm catchar vi upp på livet när vi tagit oss förbi första flåsiga uppförsbacken och stannar på toppen för att knäppa några bilder på utsikten. Men inte för länge, vi ska alla tillbaka till jobbet. Det är ju tisdag trots allt. 

Precis så där var det när jag bodde på Sri Lanka och jag mötte upp kompisar för morgonsurfen i soluppgången. Det sättet att umgås på är verkligen bland det bästa jag vet. Kombinationen av rörelse, småsnack mellan vågor och stunder av hänförelse när solen glittrar över havet.

Min dröm är nu att skapa mig en liknande rutin, fast på hemmaplan. Jag äger ännu ingen fjällstuga och även om det har varit en del snö i Stockholm i vinter så har det känts svårt att få till.

Så, när jag befann mig i Åre i en vecka tänkte jag "nu har jag min chans". Jag hade pratat med några olika personer om att ses och startade helt enkelt en gruppchatt med dem alla. Bästa Camilla Johansson, Jennie Nystedt och Sara Gärdegård som jag aldrig träffat IRL utan bara hörts med i den digitala världen.

Maria har på sig Emma 3L Skaljacka i storlek Large och Agnes hängselbyxor i storlek 38 och Sara har på sig Minna ullfleece jacka i storlek Medium.

Vi kom överens om en dag och bestämde oss för att trotsa väderrapporten som lovade stabila minus 25 grader. Jag var ändå lite nervös, alla dessa tjejer är ju ändå uppväxta i Norrland och liksom födda på längdskidor, skulle jag orka åka i deras tempo? Jag blev så otroligt glad när Jennie frågade vilket tempo vi tänkte oss, träning eller mysåkning, och jag var snabb på att svara "mysåkning". 

När vi möttes på parkeringen i Ullådalen så insåg vi att det nog inte var mer än 10 minus (med andra ord, varmt!) och dessutom sprack solen fram. Jag fick lära mig av gänget att man behöver kissa oftare när det är kallt och fick rådet att passa på nu. Man gillar ju att lära sig något nytt!

På med skidor och iväg! Det fina med att åka en tisdag i bistra januari måste ju vara att man näst intill är ensam i spåren. Kan säga att vi stannade upp rätt många gånger för att bara wow, wow, wow, vad fint det är här. Tror bilderna talar för sig själva.

Det allra bästa med turen utöver naturens magi var ändå flowet. Vi stannade till då och då bara för att snacka om ditten och datten, eller kika in i en fjällstuga för att se om serveringen var öppen (det var den inte).

Efter ca 2 h ute var vi nöjda och åkte ner till Åre by och käkade varm sopplunch. Diskussionerna handlade om livet, jobbintervjuer och prepping. Hur förberedda på kris är vi egentligen? 

Tack Camilla, Jennie och Sara för att jag fick uppleva min dröm tillsammans med er!

Nu har jag en ny dröm, och det är att åka längd bakom en ivrig husky som grymma Camilla. 

Jag menar, hur cool är hon inte? Vill också ha remmar med karbinhakar runt midjan. Vem vet? Om några år kanske.

Mina tips för att checka av sin outdoor bucket list:
  • Prata om dina drömmar högt!
  • Dra ihop ett gäng som redan gör det du drömmer om. Och våga fråga någon du inte känner!
  • Låt alla ta ansvar. Jag gör mig ofta en björntjänst genom att tänka att jag måste planera allt. 
  • Våga uttrycka att du är nybörjare om du är det, och våga fråga om råd!
  • Klä dig ordentligt (kika in på Astrid Wilds vinterkollektion)

Hoppas att jag kan inspirera till att du kan checka av några av dina bucket list drömmar under 2024!

Maria har på sig Emma 3L Skaljacka i storlek Large och Agnes hängselbyxor i storlek 38.

Bilder från Sara Gärdegård och Camilla Johansson.

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Läs mer

Cold Water Stoke: Astrid Wild x Radinn

Cold Water Stoke: Astrid Wild x Radinn

För några månader sen teamade vi upp med Radinn elektriska surfbrädor för en härlig äventyrsdag i Stockholms skärgård med ett gäng fantastiska kvinnor, och vi vill dela med oss av den positiva ener...

Läs mer
Settling down in Norway among the mountains - with Kelly Roeleveld

Att hitta hem bland bergen i Norge - med Kelly Roeleveld

Nu är det dags att säga hej till Kelly Roeleveld, en riktigt inspirerande kvinna från Nederländerna som efter flera år bestående av resor runt jorden äntligen fann sitt hem, bland bergen i Norge. ...

Läs mer