Hanna Mayer_Blogi Post

Säg hej till Hannah! En 27-årig äventyrare, djurälskare och inspirerande "solo vanlifer" från Tyskland som efter tre års resande bestämde sig för att sätta rötter i Schweiz. 

Hej Hanna! Vi älskar verkligen ditt Instagram feed. Det ser verkligen ut som du lever ditt drömliv. Skulle du kunna berätta lite om dig själv? 

Hej hej! Tack så mycket! Jag skulle beskriva mig själv som modig, öppensinnad, positiv, kreativ och nyfiken på världen. Jag växte upp i norra Tyskland men mina föräldrar introducerade mig till resande tidigt så jag har alltid sett mig som en världsmedborgare. Jag studerade Hospitality Management i Nederländerna och jobbade på hotell över hela världen men när pandemin slog till bestämde jag mig för att flytta hem för första gången på 9 år. Ganska snabbt efter det började mitt liv förändras ganska drastiskt: Jag köpte en van, adopterade min hund Ronnie, blev kär i en av mina bästa vänner och flyttade nyss till Schweiz för att vara närmare honom. Men jag är långt ifrån klar med vanlife för jag älskar fortfarande friheten det ger mig för mycket! 

Hannah i Ingrid Linne Merinoull i Svart och Amelia vandringsbyxor i Kamel. 

Skulle du kunna berätta något om dig själv som du inte visar upp i ditt instagram feed?

Jag antar att jag inte visar upp det så mycket på mitt instagram feed, men jag älskar verkligen att skapa med mina händer, speciellt när det är något kreativt. Det gör också att jag har en miljon hobbys och passioner som exempelvis matlagning, baka, måla, sticka, sy, bygga olika saker och trädgårdsarbete. Förutom det så är jag också en bokslukare och älskar att lära mig saker. Min familj och mina vänner skämtar ofta om att jag är ett levande lexikon.

Vad är det bästa vs det mest utmanande med att vara en solo vanlifer? 

Helt ärligt är det bästa med att resa ensam (vanlife) att du inte behöver kompensera med någon. Jag kan planera mina dagar precis efter vad som känns rätt i stunden och om jag ändrar mina planer behöver jag inte förklara det för någon. Jag följer känslan vilket har hjälpt mig lära känna mig själv så mycket bättre och att känna mig i kontakt med med mig själv. 

Det mest utmanande är när jag är sjuk och det inte finns någon där att stötta mig genom det. Helt plötsligt, när jag känner mig som sämst, blir det smärtsamt tydligt att jag inte har dem vardagliga bekvämligheterna som en varm dusch, en vanlig toalett etc. När jag är i det måendet blir mina dagliga rutiner väldigt utmanade, som exempelvis att hitta en plats att parkera för natten eller promenera mina hund. 

Vad betyder naturen för dig? 

För mig är naturen den plats vi alla hör hemma. Det är källan till liv, välmående och god hälsa. Det är vårt hem. Vi är beroende av det, men vi har också ett viktigt ansvar att skydda det och alla andra varelser som har det som hem. Naturen får mig att känna mig hel, i förundran, inspirerad, tacksam, ödmjuk, energisk och levande, men den får mig också att känna mig orolig. Gör vi tillräckligt för att bevara naturen för kommande generationer? Jag tänker på det varje dag. 

Hannah i full outfit från Astrid wild: Ingrid Linne Merinoull i svart , Minna ullflleecejacka i rost  och Amelia vandringsbyxor i kamel

Har du några tips för att vanlife:a med en hund? Är det vissa länder som är mer hundvänliga än andra och även tvärtom? 

Vanlife med hund innebär att du behöver planera och förbereda dig en del. Det är väldigt olika i olika länder hur lätt det är att resa med hund, även inom Europa. Min erfarenhet är de mest hundvänliga platserna finns i Centrala och Norra Europa. 

Tipsar verkligen om att undersöka vissa saker om din planerade destination: 

- Har din hund alla obligatoriska vaccin och behandlingar för att komma in i landet? (Detta är extra viktigt när du reser till länder som inte är med i EU, så som Norge) 

- Vad kommer det vara för väder? Att resa till varma länder under sommarmånaderna kan vara väldigt jobbigt (eller till och med farligt) för din hund. Till exempel, det kan vara stunder du behöver lämna din hund ensam i din van, där temperaturen kan öka väldigt snabbt. 

- Är det speciella regler för hundar i landet du ska besöka? Vilka allmänna platser är tillåtna för hundar? I många länder i Södra Europa är inte hundar tillåtna i café, restauranger, boenden eller till och med ständer. Att inte ha koll på dessa regler innan kan skapa stress och besvikelse under resan. 

Är det sant att du bott i fem olika länder? Skulle du skulle dela dina  bästa vandringsleder i varje land?

Jag flyttade faktiskt till mitt sjätte land: Schweiz! Hittills är mitt favoritområde för att vandra Canton Valais / kanton Valais. Innan Schweiz bodde jag i Tyskland, Kanada, Thailand, Nederländerna och England, vilket främst berodde på mina studier och arbete inom Hospitality industrin. Tyvärr var jag inte så mycket av en outdoor-tjej tidigare, vilket jag idag ångrar. Jag önskar att jag hade varit mer intresserad av vandring i alla dessa länder. Hur som helst så är jag väldigt glad att jag gjorde många vandringar när jag bodde i Kanada! Det är för många bra vandringsställen att välja mellan så som Whistler, Jasper NP, Banff NP, Yoho NP, Kelowna och Kootenay NP.

5 snabba frågor: 

Aldrig få gosa med en hund eller aldrig få resa igen? 

Jag kan inte fatta att jag säger detta men jag skulle välja att aldrig resa igen. Kärleken jag har för Ronnie har verkligen skiftat mina prioriteringar och tankesätt!  

Favoritplagg från Astrid Wild? 

Jag tar nästan aldrig av mig min mysiga Minna Fleece, men mitt favoritplagg är Ingrid Merino Singlet. Jag älskar verkligen hur mjuk den är. 

Bästa vanlife-måltid? 

Jag älskar att göra en god wok med ris, tofu och massa grönsaker! 

Hav eller berg? 

Om jag skulle behöva välja så skulle jag säga berg, men jag älskar extra mycket när havet och bergen möts, så som i Lofoten, Kanarieöarna eller Coastal Pacific Mountains norr om Vancouver. 

Drömvan? 

Kan jag få berätta en hemlighet? Jag har precis köpt den: en Land Rover Defender, som jag ska börja göra om till en camper snart. Jag längtar verkligen efter att få öka på lite vilda off-road äventyr utanför Europa med den!

Tack fina Hannah för samtalet! Du är verkligen så inspirerande! Glöm inte att spana in hennes instagram för att följa renoveringen av hennes drömbil. Är du nyfiken på fler historier från fler inspirerande kvinnor? Kolla in detta blogginlägg om Josefin Alvtegen, en annan inspirerande entreprenör och vanlifer. 

Jätä kommentti